Vertrouwelingen

Binnen W.S.V. Desda streven we een zo veilig mogelijke omgeving na voor onze leden. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld vertrouwelingen. Vertrouwelingen bieden een vertrouwelijk, luisterend oor als er iets onwenselijks is gebeurd bij een activiteit, als het even niet zo goed gaat met je mentale gezondheid of je studie, of als je gewoon even niet zo lekker in je vel zit. Contact opnemen kan via email: vcp@desda.org, of de persoonlijke emails hieronder genoemd.

Josien van den Tempel

Lieve Desdanen,

Mijn naam is Josien en ik ben één van de vertrouwenscontactpersonen van Desda. Ik ben vertrouwenscontactpersoon, omdat ik graag wil dat Desda een veilige vereniging is met een fijne sfeer voor iedereen. Ook vind ik het belangrijk om voor mensen klaar te staan, zeker als er iets aan de hand is.

Dit betekent dat je mij kunt benaderen als je ergens over wilt praten, voor problemen binnen of buiten de vereniging. Als je mij je verhaal vertelt zal ik een luisterend oor bieden en aan jouw kant staan. Samen kunnen we dan gaan kijken naar wat jij nodig hebt en ik zal je zo goed mogelijk helpen om ervoor te zorgen dat jij wat jij nodig hebt vervolgens krijgt. Wat je mij vertelt is helemaal vertrouwelijk. Ik zal dus niks doorvertellen, behalve in overleg met jou.

Je kunt Josien mailen op vcp-josien@desda.org.

Lars Oomens

Hoi, ik ben Lars. Ik zit op dit moment in m’n vierde jaar op de studie wiskunde. Ik ben er om je een luisterend oor te bieden, mocht je dat nodig hebben.

Voor mij heeft het in het verleden erg geholpen om met een ‘buitenstaander’ te praten wanneer ik ergens mee zat. Vaak heeft zoiemand een ander inzicht en dat helpt je dan om verder te gaan. Zoiets hoop ik ook te kunnen bieden, dus aarzel niet om me aan te spreken of te mailen.

Je kunt Lars mailen op vcp-lars@desda.org.

Externe hulp

Naast de vertrouwelingen zijn er ook vanuit de Radboud Universiteit vertrouwenspersonen waar je terecht kunt als student. Verder kun je naar de studentenpsycholoog gaan als je studieproblemen of persoonlijke problemen hebt.