Vertrouwelingen

Binnen W.S.V. Desda streven we een zo veilig mogelijke omgeving na voor onze leden. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld vertrouwelingen. Vertrouwelingen bieden een vertrouwelijk, luisterend oor als er iets onwenselijks is gebeurd bij een activiteit, als het even niet zo goed gaat met je mentale gezondheid of je studie, of als je gewoon even niet zo lekker in je vel zit. Contact opnemen kan via email: vcp@desda.org, of de persoonlijke emails hieronder genoemd.

Tjitske Koster

Ik ben Tjitske, ik zit nu in het zesde jaar van mijn studie, maar laat je daar vooral niet door afschrikken. Ik luister graag als je even wat kwijt wil. Je mag overal over praten en ik zal luisteren. Als blijkt dat je een oplossing zoekt voor een probleem dan kan ik je helpen zoeken naar oplossingen.

Voor mij geldt altijd dat als ik een probleem heb, dan probeer ik eerst altijd te praten met anderen. Per probleem kan dat iemand anders zijn, een goede vriend(in), mijn moeder of liever iemand die wat verder van het hele verhaal af staat. Dat laatste is de vertrouwenspersoon voor. Wij vertellen niets door, zullen je nergens mee confronteren en ondernemen geen stappen zonder dat jij dat wil. Eigenlijk zijn we iemand die buiten het probleem staat, maar jou wel kan ondersteunen.

Hopelijk heb je me niet nodig, maar als je er even doorheen zit, dan ben ik altijd bereid om te luisteren!

Je kunt Tjitske mailen op vcp-tjitske@desda.org.

Lars Oomens

Hoi, ik ben Lars. Ik zit op dit moment in m’n vierde jaar op de studie wiskunde. Ik ben er om je een luisterend oor te bieden, mocht je dat nodig hebben.

Voor mij heeft het in het verleden erg geholpen om met een ‘buitenstaander’ te praten wanneer ik ergens mee zat. Vaak heeft zoiemand een ander inzicht en dat helpt je dan om verder te gaan. Zoiets hoop ik ook te kunnen bieden, dus aarzel niet om me aan te spreken of te mailen.

Je kunt Lars mailen op vcp-lars@desda.org.

Externe hulp

Naast de vertrouwelingen zijn er ook vanuit de Radboud Universiteit vertrouwenspersonen waar je terecht kunt als student. Verder kun je naar de studentenpsycholoog gaan als je studieproblemen of persoonlijke problemen hebt.