Programma

Indeling van de dagen

Hieronder ziet u het programma van het VIIe lustrum der W.S.V. Desda. Als u naar beneden scrollt of op een activiteit klikt, kunt u zien wat de activiteit inhoudt. Een aantal activiteiten spannen meerdere dagen, zie hiervoor De Hele Week

Lunch (Na)middag Avond
Ma Openingslunch Maandagavondactiviteit
Di Lunchlezing
Wo Jachtseizoen
Do Workshop Verjaardagsfeestje
Vr Chocolade Workshop
Za Alumni Activiteit

...

De activiteiten

De Hele Week

Overkoepelend Spel

Maandag tot en met vrijdag

Los jij het mysterie op? Verzamel tijdens het lustrum alle hints en wordt dé detective van Desda!

Speurtocht

Maandag tot en met vrijdag

Om voor wat afwisseling te zorgen van je computerscherm kun je nu gaan speuren door Nijmegen. Op de fiets, te voet, te paard, hinkelend of kruipend, misschien vind je zelfs warme chocolademelk halverwege de tocht. Wie weet ligt er ook wel ergens een schat verstopt. Je zult het pas zeker weten als je begint aan de speurtocht. Je kunt deze de hele week door lopen en is binnen één blok te doen (dat is binnen 2 uur terug op startplaats voor degene die niet meer weten hoe het rooster van de uni er uit zag).

Maandag

Openingslunch

12:15-13:30, Discord

We zullen het lustrum aftrappen met een heerlijke openingslunch! Als je je uiterlijk 28 maart opgeeft, ontvang je lekkere broodjes in je lustrumpakket voor de lunch. Tijdens de lunch zal ook de aftrap van het overkoepelende spel zijn, dus wil je op de hoogte zijn van het mysterie? Kom dan vooral langs!

Maandagavondactiviteit

20:00-..., Discord

Meer info volgt spoedig (check de Desdapp!), maar knabbels en gezelligheid gegarandeerd!

Dinsdag

Lunchlezing

12:15-13:30, Online (Zie de Desdapp voor een link!)

Cybersecurity is soms echt spionnenwerk! In deze lunchlezing vertelt Peter Schwabe (hoogleraar cryptographic engineering) je hoe jij beschermd wordt tegen grote organisaties!
Titel: You vs. the NSA
Abstract: Historically, cryptography has been used by secret lovers and by the military. This changed in second half of the last century, when our lives became increasingly digital and everybody became a regular user of cryptography. What remained is, at least for some applications, that encryption is facing very powerful adversaries: essentially, we design cryptographic systems to protect the average user against attacks carried out by the most powerful government agencies. In my talk I will sketch how this is even possible and then discuss various ways how we, as cryptographers, are still failing to offer the protection we promise.

Woensdag

Jachtseizoen

17:00-20:00, Huygensgebouw

Woensdagavond is de jacht geopend. Het Jachtseizoen wordt gespeeld door twee teams van twee die tegen elkaar strijden. Elk team krijgt de rol van jager of vluchter. Het spel begint bij het Huygensgebouw, daar krijgen de vluchters een voorsprong op de jagers. De jagers proberen binnen één uur de vluchters te vinden, hiervoor maken ze gebruik van een app die elke 5 minuten de locatie van het andere team aangeeft. Ondertussen moeten de vluchters langs verschillende locaties om opdrachten uit te voeren, terwijl ze ook nog de jagers proberen af te schudden. Als de vluchters binnen het uur de opdrachten hebben afgerond en ontsnapt zijn aan de jagers, dan wint het vluchtende team. Anders gaat de overwinning natuurlijk naar de jagers. Een goede conditie, kennis van de omgeving van het Huygens en snel kunnen schakelen zijn nuttige eigenschappen om te hebben als je het aandurft om mee te doen. Schrijf je als tweetal in op de DesdApp, dan zorgen wij ervoor dat de groepjes goed worden verdeeld. De groepjes worden ingedeeld tussen 17.00 uur en 19.30 uur, als je een voorkeurstijd hebt kan je dat ook aangeven. Elk kwartier start een vluchtend groepje, er kunnen dus maximaal 22 tweetallen meedoen.

Donderdag

Workshop

13:30-..., Online (locatie n.t.b.)

Vraagt er wel eens iemand aan je wat je kunt worden met wiskunde? Dat is voor ons studenten vaak ook nog de vraag. Vooral omdat je soms veel meer kanten op kan dan je zou denken. Je wordt vaak aangenomen vanwege je logisch denken en dat is precies wat je tijdens deze workshop nodig hebt. Je gaat als een echte detective met een real case scenario en logisch denkvermogen op zoek naar de oorzaak van een brand. Een gave spreker met bèta achtergrond leidt ons door de chaos die ontstaan is na de brand. Geef je uiterlijk 28 maart op zodat de benodigde spullen in je lustrum pakket ingepakt kunnen worden, en je bent klaar voor dit out of the box analytisch puzzel oplossen.

Verjaardagsfeestje

20:00-..., Discord

Op donderdagavond gaan we er online een feestje van maken! In de Desda Discord zullen we met elkaar spelletjes spelen, karaoke zingen, dansen en cupcakes versieren. Sluit vooral aan wanneer je wil en haak af wanneer je wil, we kunnen de hele avond doorgaan! Geef je uiterlijk 28 maart op zodat de benodigde goodies in je lustrum pakket ingepakt kunnen worden.

Vrijdag

Chocolade Workshop

15:30-..., Online (Zie de Desdapp voor een link!)

Je kent misschien wel die goddelijke heerlijkheid. Vaak te vinden in de supermarkt in een speciaal daarvoor bestemd enorm schap. De echte speurder kan deze goddelijkheid ook op de bakkersafdeling en wat andere schappen vinden. Chocola. Maar wat weet de gemiddelde speurneus over temperen, kristalliseren en subtiele smaakverschillen? En dan niet de smaakverschillen tussen zeezout karamel en cookie dough, maar echt het verschil in boon. Hoe een andere cacao boon een ander product kan geven. Kom naar de chocolade workshop om je kennis (en smaak) te verrijken. Geef je uiterlijk 28 maart op zodat de benodigde spullen in je lustrum pakket ingepakt kunnen worden.

Zaterdag

Alumni Activiteit

15:00-18:00, Huygensgebouw

Het is alweer ruim een jaar geleden dat het zeer geslaagde alumnidiner was. Helaas mogen we dit jaar niet een dergelijke activiteit organiseren, maar op 17 april gaan we voor een misschien wel beter alternatief. Het programma is ongeveer als volgt:
* 15u inloop met praatje
* 15u30 start activiteit
* 16u30 start borrel
Je kunt voor of na de activiteit aansluiten. Voor de activiteit zullen we groepjes maken met alumni, gemixt met huidige Desda leden en docenten. De borrel zal via een online platform worden gehouden waarbij je zelf het groepje kunt kiezen waarmee je wilt praten. Tijdens de borrel is een knabbeltje en drankje natuurlijk onmisbaar, daarom willen we je graag een kleinigheidje aanbieden. Meld je uiterlijk 28 maart aan voor het lustrum pakket, dan krijg je de borrel daarbij. Op https://www.desda.org/alumni/ plaatsen we voornamen en startjaar van alumni die meedoen.