Handleiding Eetlijst

Hoe te gebruiken:

 • De eetlijst is te bereiken via https://www.desda.org/eetlijst.
 • Het uitprinten van de eetlijst gaat als volgt. Je gaat naar https://www.desda.org/eetlijst en scrollt naar onderen op de pagina. Daar zie je 4 invulvelden. Vul daar van links naar rechts, (op mobiel evt. van boven naar beneden), de volgende gegevens in:* 
  • je science gebruikersnaam
  • je science-wachtwoord
  • je s-nummer (inclusief s)
  • je bijbehorende RU-wachtwoord

  Druk daarna op de print knop. Als het printen lukt krijg je een brij aan tekst te zien, met onderaan de tekst putting file eetlijst.pdf as eetlijst.pdf. Als deze melding niet wordt getoond, of er wordt een Login Failed error, probeer dan je gegevens opnieuw in te vullen. Vraag anders iemand anders om te printen. Mocht dat ook niet lukken, geef dat dan aan me door via wwwcie@yarikraak.nl, dan zal ik het zo snel mogelijk oplossen.

  Je loopt naar de printer, logt in en print de eetlijst uit. Je krijgt 2 documenten.
  De eetlijst: deze kan je gebruiken om af te vinken wie er besteld heeft.
  De bestellijst: deze kan je gebruiken om te bestellen.

 • Bestel bij Eethuis Neerbosch (https://www.cafetariaeethuisneerbosch-nijmegen.nl/) via thuisbezorgd. Omdat we toch geen korting krijgen is via thuisbezorgd bestellen beter, omdat het de kans op fouten verkleint.

Wat informatie over de werking van de eetlijst:

 • De eetlijst toont elke dag vanaf 17:30 t/m 23:59 automatisch de melding dat de eetlijst gesloten is en dat mensen naar de bar moeten komen met vragen. Als mensen naar je toe komen en je hebt de eetlijst nog niet uitgeprint kan je ze zeggen dat ze nog snel kunnen bestellen, het werkt wel nog gewoon.
 • De eetlijst wordt elke dag automatisch rond 04:00 uur ‘s ochtends gereset, maar het zou kunnen dat het een keer wat eerder of later is. Na 6 uur ‘s ochtends zal de lijst niet meer worden gereset en kan hij dus gebruikt worden. Het is wel dus niet mogelijk om een dag van te voren eten te bestellen.

*  Met deze gegevens logt de website via ssh in op je science-account, maakt deze op je linux-account in je home-directory (~) een latex bestand aan, exporteert deze naar pdf, logt in op de print-server en stuur het bestand naar RU-print. Je wachtwoord en gebruikersnaam worden nergens opgeslagen. Er worden 4 bestanden aangemaakt: ~/eetlijst.pdf, ~/eetlijst.tex, ~/eetlijst.log en ~/eetlijst.aux en als deze al bestaan worden deze overschreven. De bestanden worden hierna niet verwijderd.
Het gebruik van deze dienst is volledig op eigen risico.