RiskQuest – profiel


RiskQuest is een adviesbureau gespecialiseerd in (risico)modellen voor de financiële sector. In een steeds complexere wereld is ook steeds meer behoefte aan het beheren van risico’s. Modellen zijn hierbij een belangrijk instrument. Zij helpen om onderliggende risico factoren en relaties beter te begrijpen. Modellen dragen aldus bij aan transparantie, kostenefficiëntie en uiteindelijk bij het nemen van de juiste beslissingen. Terwijl modellen de kern van onze dienstverlening vormen, beschouwen wij ze als een middel, geen doel. Modellen kunnen mensen niet vervangen.

Onze dienstverlening richt zich op alle aspecten rondom het gebruik van modellen: data, modelontwikkeling, validatie, beleid en strategie. In de afgelopen jaren hebben wij een indrukwekkend klantenbestand mogen opbouwen. We werken voor alle grote Nederlandse financiële instellingen (banken, verzekeraars en pensioenfondsen). En onze klanten keren steeds terug omdat ze weten dat wij consequent hoge kwaliteit leveren.

Daarnaast breiden we onze dienstverlening steeds verder uit. Zo bouwen we een rating-tool voor een aantal partijen in de publieke sector en zijn we bezig met een nieuw initiatief (www.data-quest.nl) voor meer (big) data gerelateerde vraagstukken (zowel binnen als buiten de financiële wereld).

RiskQuest bestaat uit een team van 20 ambitieuze individuen met bijna allemaal een kwantitatieve achtergrond op gebied van econometrie, wiskunde en natuurkunde. Sociale contacten onderling en een informele werksfeer met veel individuele vrijheid vinden we belangrijk. Hierdoor zul je je snel bij ons thuis voelen.